Kružni tok patriotizma nakon izbora i velikokladuški upitnik

Krajiški politički upitnik je Velika Kladuša sa Fikretom Abdićem sa jedne strane koji prema preliminarnim podacima vodi sa nekoliko stotina glasova prednosti i Jasmin Hušić kao zajednički kandidat vise stranaka koje vode suprotnu politiku od Laburističke, sa druge strane.

U lokalnoj samoupravi Općinsko vijeće je nosilac vlasti u većini stvari, a ne sam načelnik, što predstavlja počitičku volju većine. Ovdje se postavlja pitanje da li će Laburisti imati i vlast u Općinskom vijeću i na načelničkom mjestu, a samim tim kompletnu kontrolu nad ovom lokalnom samoupravom?

Nasuprot Laburistima nalazi se politička snaga koja nastoji povratiti prijašnju poziciju. SDA Velike Kladuše. Najvjerovatnije će imati 5 vijećničkih mandata nakon potvrđivanja izbornih rezultata. Oko sebe žele okupiti većinu koja ne uključuje Laburističku stranku, no da li će u tome i uspjeti s obzirom na kladušku političku paradigmu, znat će se uskoro.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti