Korona u učionicama: Porast broja zaraženih u dvije škole, uvedena online nastava

U okolnostima koje diktiraju mjere aktivne borbe protiv širenja koronavirusa u školskim ustanovama, online nastava je alternativa u slučajevima kao što su OŠ Hamrmani II u Bihaću i Druga osnovna škola u Bosanskoj Krupi..

Zbog porasta broja zaraženih učenika i nastavnika koronavirusom OŠ „Harmani II“ u Bihaću i Druga osnovna škola u Bosanskoj Krupi u potpunosti su prešle na online izvođenje nastave.U ostalim školama za sada je situacija stabilna i koristi se kombinovana metoda kojom su učenici jednog razreda podijeljeni u dvije grupe i naizmjenično nastavu pohađaju redovno i online. Time je pružena mogućnost održavanja fizičke distance među učenicima koja je nužna za kontrolu Cov-19.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti