Maleni Hamza iz Ključa treba našu pomoć

Džemal-Hamzi Bosniću, četverogodišnje dječaku iz Ključa koji boluje od cerebralne paralize, potrebna je pomoć humanih ljudi.

Apel za pomoć koji je poslala njegova majka, prenosimo u cijelosti.

“Poštovani,

Obraćam Vam se za pomoć.

Moj sin, Džemal Hamza Bosnić ima četiri godine. Do sad je imao jedanaest operacija, od čega su tri operacije glave. Rođen je kao nedonošče, a prilikom transfuzije krvi dobio je virus koji je bio tretiran tabletama koje su uzrokovale blaži oblik cerebralne paralize, pa zbog toga moj sin nije u stanju hodati.

Također, ima i spazam mišića. Istovremeno je doživio epileptičku i srčanu ataku koje je jedva preživio i zbog toga mora koristiti tablete oralno do kraja života.

Kako bi izvršili operativni zahvat glave naime neophodno je da odemo krajem juna na operaciju u Tursku, jer ovdje ne rade takav vid operacije zbog velikog rizika i mogućih komplikacija. Mi nismo u stanju da sami obezbijedimo novčana sredstva koja su potrebna za operaciju mog sina.

Sama operacija, bez uračunatog putnog troška i ostalih popratnih troškova košta 80 000KM. Budući da mi je muž nezaposlen, demobilisani borac i logoraš, a ja nezaposlena, obraćam se Vama za pomoć u nadi da ćemo zajedničkim snagama uspjeti prikupiti novac koji je potreban za operaciju mog sina”, molba je majke malenog Hamze.

Rješenje za prikupljanje novčanih sredstava od strane Općinskog načeonika u prilogu.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više