Jedinstvo predstavilo Berberovića: Tražimo prava pojačanja

Bišćane će u proljetnom dijelu sezone, kao što je već poznato, voditi 37-godišnji Muhamed Berberović koji na klupu “crveno-bijelih” dolazi umjesto nekadašnjeg fudbalera Sarajeva Senada Repuha.

Nije pred Berberovićem nimalo lagan posao, budući da se Jedinstvo nalazi tek na 14. poziciji, no vizija i ambicija rukovodstva kluba privukla ga je da se upusti u ovu avanturu.

“Ugovor s Jedinstvom sam potpisao na godinu i pol dana. To je jedna od stavki koja je veoma bitna, koja mi pokazuje stabilnost ove uprave i samu viziju, tako da me to velikim dijelom i privuklo da dođem u ovaj klub”, rekao je Berberović na konferenciji za medije.

U odnosu na prethodnu polusezonu, za Jedinstvo više neće nastupati Vladimir Kremenović, Abdulah Jahić i Edis Rahimić. Novoizabrani trener je najavio i nova imena.

“Igrački kadar će biti osvježen, pojačan, ali ne žurimo s tim. Cilj nam je dovesti prave igrače od kojih će klub imati koristi, a ne da to bude samo puko gomilanje kadra. Bit će u ovom periodu i onih koji će se kroz probni rad pokušati izboriti za ugovor”, dodao je Berberović koji je prethodno kao trener radio u Krajini i U15 reprezentaciji BiH kao asistent.

Fudbaleri Jedinstva će prvi trening pod Berberovićevim vodstvom odraditi sutra u 11 sati, čime će i zvanično započeti pripreme za proljetni dio sezone u kojem je, kako je navedeno, jedini cilj – opstanak.

[Copy]

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više