Jasmin Hušić kandidat za načelnika: Skinut ću teško breme prošlosti s Velike Kladuše

Moji prioriteti su građani Velike Kladuše i njihovi interesi, poručio je na početku razgovora za „Dnevni avaz“ Jasmin Hušić, zajednički kandidat sedam stranaka za poziciju načelnika na predstojećim lokalnim izborima. Njegovu kandidaturu podržale su SDA, Krajiška stranka, SDP, A-SDA, Kladuška stranka privrednog prosperiteta, DF i Naša stranka.

Jednaka prava

Hušić je istakao da su u procesu dogovora političkih stranaka o izboru zajedničkog kandidata postavljeni kriteriji koje kandidat mora zadovoljiti. – Morao je biti politički neeksponiran, obrazovan, da ima iskustva u upravi i da zadovoljava visoke moralne standarde, bez bilo kakvih mrlja u karijeri. Ali, mislim da je pri izboru, osim etičkih vrijednosti, prevagnula moja profesionalna karijera, koja uključuje formalno obrazovanje u području uprave i ustavnog prava, ali i veliko radno iskustvo u upravi – istakao je Hušić.

Velika Kladuša Foto: Avaz

Dodao je da će njegovi napori biti usmjereni ka tome da Veliku Kladušu učini područjem gdje će svi građani, bez izuzetka, imati jednaka prava, jednak i pravičan pristup općinskim službama i organima, kao i drugim javnim pružaocima usluga.

– Interes je da Veliku Kladušu učinimo društvenom i privrednom snagom koja će svojim privrednim i društveno-političkim ambijentom pogodovati novim investicijama i ulaganjima, opstanku i povratku na ovim područjima. Hoćemo da Veliku Kladušu učinimo kulturno prepoznatljivim i nezaobilaznim središtem u kojem će se naši građani osjećati zadovoljno i dostojanstveno – pojasnio je Hušić.

Moguće jedinstvo

Kako je naveo, Velika Kladuša je, nažalost, opterećena bremenom prošlosti, koje usporava njeno kretanje naprijed. – Mojim izborom dokazali bismo da je građansko jedinstvo moguće, a ono je ključno da bismo se mogli okrenuti budućnosti i učiniti društveni, politički i ekonomski preporod u Velikoj Kladuši. U tom smislu sve svoje kapacitete, i ljudske i profesionalne, stavljam na raspolaganje – rekao je Hušić. Istakao je da sa svojom porodicom živi i radi u Velikoj Kladuši i nema dvojno državljanstvo.

– Dijelim sudbinu građana i nije mi svejedno kao što bi bilo da živim u Hrvatskoj ili Austriji – kategoričan je Hušić.

Podrška građana

Na naše pitanje šta očekuje od izbora, Hušić kaže da različitost ne mora biti suprotnost, već da može biti prednost.

– To zajedništvo, građansko raspoloženje i podrška koju svakodnevno primam od sugrađana daju mi pravo da ne sumnjam u pobjedu i uspjeh ovog za Veliku Kladušu trenutno najznačajnijeg projekta. Pozivam i druge političke stranke, organizacije i pojedince da budemo pobjednički tim koji će unaprijediti standarde života u Velikoj Kladuši – naveo je Hušić.

/ avaz.ba

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više