Izetbegović o Kamberu: Ako mu šta potvrde onda ćemo ga sankcionisati u SDA

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović obratio se javnosti nakon današnje sjednice Predsjedništva SDA.

Izetbegović je rekao da je Predsjedništvo BiH podržalo napore ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića kada je riječ o migrantskoj krizi. On je kazao da je SDA stava kako je sporazum o tkz. Malom šengenu politizovan.

Istakao je da SDA ne vidi razlog da vlasti Hrvatske zaobilaze predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i da u Zagreb pozivaju člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Što se tiče pregovora SDA i HDZ-a, Izetbegović je rekao da je besmisleno razgovarati o Izbornom zakona BiH, a još uvijek nisu implementirani rezultati izbora iz 2018. godine. Kako kaže, zbog odluke predsjednika FBiH Marinka Čavare još uvijek nije popunjen Ustavni sud FBiH.

On je kazao da će SDA u budućnosti tražiti mehanizme kako bi se ovakva dešavanja u budućnosti spriječila. SDA je pozdravila namjeru Vlade FBiH da se donese set novih ekonomskih mjera.

Predsjednik SDA pozvao je pravosudne organe da donesu odluke vezano za navode o izbornim krađama u Sanskom Mostu, a zbog kojih je prije nekoliko dana uha**en zastupnik SDA u Parlamentu FBiH Asim Kamber.

“Ukoliko se potvrdi, SDA će sankcionisati odgovorne u svojim redovima”, rekao je Izetbegović.

SDA je pozvali Tužilaštvo BiH da ispitaju navode vezane za premijera bh. entiteta RS Radovana Viškovića. Naime, zaštićeni svjedok Suda Bosne i Hercegovine prije tri godine, u procesu protiv Miodraga Josipovića i drugih, iznio je optužbu na račun sadašnjeg premijera entiteta Republika Srpska Radovana Viškovića da je učestvovao u premještanju masovnih gr**nica.

Radi se o iskazu svjedoka čiji je identitet zaštićen i koji je još 2017. godine imenom i prezimenom na Sudu BiH iznio tvrdnju da je aktuelni premijer RS-a Radovan Višković nakon rata učestvovao u premještanju masovnih gro**ica.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više