ISIL-ovac iz Velike Kladuše Ibro Ćufurović sam tražio da ide u zatvor, ali gdje robija

Ibro Ćufurović iz Velike Kladuše, kojeg je Sud BiH nedavno, nakon priznanja krivice za ra**vanje u Siriji i pridruživanje Islamskoj državi (ISIL), osudio na četiri godine zatvora, sam je tražio da prije pravosnažnosti presude ode na izdržavanje zatvorske kazne.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Ovu informaciju  je potvrdio njegov advokat Senad Dupovac.

Ćufurović je pritvoren odmah nakon deportacije iz Sirije, a pritvorske dane provodio je u KPZ Zenica. No, nakon što je dobio uvjerenje da će mu supruga Amina Kečo sa dvoje djece stići iz Sirije u BiH, odlučio je da prizna krivicu.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Kako kaže Dupovac, prije pravosnažnost presude, Ćufurović je podnio zahtjev da odmah ide u zatvor i to mu je udovoljeno.

On je nedavno iz KPZ-a Zenica prebačen u KPZ u Bihaću. Prema presudi, ostale su mu još tri godine robije. Godinu je već odležao u pritvoru.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više