Hrvatski policajci prebacili migrante u BiH, bh. graničari ih odmah vratili susjedima

Jutros su službenici Granične policije BiH vratili u Republiku Hrvatsku migrante koje su prethodno hrvatski policajci pokušali prebaciti na teritoriju BiH.
 
Na području Dobrljina, blizu Bosanskog Novog, na šumskom putu između Živkovića i Male Dabrnje na državnoj granici između BiH i Hrvatske, bh. graničari su zatekli sedam osoba koje su prethodno do teritorije BiH dovezli policijski službenici MUP-a Republike Hrvatske.

Službenici Granične policije BiH su u razgovoru sa migrantima došli do saznanja da su ih do granice dovezli pripadnici MUP-a RH te ih uputili prema našoj zemlji.

Nakon tih saznanja GP BiH je odlučila vratiti sedam migranata u Republiku Hrvatsku, dakle odakle su prešli u Bosnu i Hercegovinu, a o svemu je pravovremeno obaviješten MUP Republike Hrvatske u Dvoru.

Isti slučaj se desio i danas u popodvevnim satima kada su službeno odvraćena 4 državljanina Afganistana, također na području Male Dabrnje odnosno zone odgovornosti JGP Dobrljin.

Na području Izačića u tri odvojena slučaja spriječen je pokušaj ilegalnog prelaska prema Hrvatskoj 37 državljana Afganistana i 19 Pakistanaca. NA još nekoliko lokacija, blizu državnih granica zatečeno je nekoliko osoba koje su upućene prema prihvatnim centrima i spriječeni ili odvraćeni u pokušaju ilegalnog prelaska granice.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više