Hamdija Abdić – Tigar objavio fotografiju i poručio: “Ovo je čovjek kojeg je Sej Ramić u Bihaću najavio kao heroja” (FOTO)

Bura nakon nedavno održanih protesta u Bihaću i dalje se ne stišava. Podsjećamo, krajem prošle sedmice u Bihaću su održani protesti zbog nezadovoljstva građana odnosnom države prema migrantskoj krizi u USK. Na protestima se okupilo nekoliko hiljada građana koji su poručili da migrantima nije mjesto samo u Krajini, nego da se rasporede po čitavoj BiH i tako se smanji pritisak na krajiške gradove, prvenstveno Bihać i Veliku Kladušu.

Nedugo nakon održanih protesta, na društvenim mrežama se oglasio zastupnik u Parlamentu FBiH Hamdija Abdić – Tigar, nekadašnji komandant 502. viteške brigade Petog korpusa ARBiH.

Naime, Hamdija Abdić je objavio status u kojem tvrdi da je Sej Ramić, jedan od organizatora protesta, omogućio u miru Fikretovom komandantu  koji nije mogao od 1993 – 1995. godine da uđe u Bihać i predstavio ga kao našeg velikog heroja.

Međutim, na kraju se ispostavilo da se ipak nije radilo o Fikretovom komandatu, a zastupnik u Parlamentu FBiH Hamdija Abdić  uputio je javno izvinjenje.

Da strasti oko protesta nisu splahnule, dokazuje novi status objavljen od strane zastupnika Hamdije Abdića. Naime, zastupnik Abdić objavio je fotografiju na kojoj se vidi jedan od organizatora kladuških protesta Enver Munjaković u društvu načelnika općine Velika Kladuša i os*uđenog ra*nog zl*činca Fikreta Abdića.

Prema navodima zastupnika Hamdije Abdića fotografija je snimljena prije šest mjeseci. Podsjećamo, upravo je Munjaković na protestima u Bihaću pozivao građane Bihaća i ostatka Krajine da politiku “ostave” kod kuće jer nam je u ovim momentima potrebno ujedinjenje.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više