Gdje odlaze bosanska djeca: Španija prigrlila Zejnu Krantić iz Ključa, ona im uzvratila historijskim zlatom

Ključanka Zejna Krantić prije 12 godina je odlučila napustiti svoj rodni Ključ u potrazi za novim, boljim životom. Spakovala je svoje uspomene u kofere, oprostila se od oca, majke i sestre i krenula ka Španiji.

Tada nije mogla ni naslutiti da će je ova zemlja dočekati raširenih ruku, prihvatiti kao svoju i ponuditi joj sve ono o čemu mnogi u Bosni i Hercegovini sanjaju – priliku.

Krantić nakon osvajanja prvenstva u Singapuru - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Proteklog vikenda Zejna je pod zastavom Španije osvojila Svjetsko prvenstvo MMA organizacije GAMMA u Singapuru.

– Ovo je prvi put u historiji da Španija ima prvaka u ovoj kategoriji. U prvenstvu u Singapuru borila sam se s reprezentativkama iz Índije (pobjeda Ambar u prvoj minuti), protivnicu s Tajlanda pobijedila sam u drugoj minuti, a sudskom odlukom u finalu sam slavila protiv Ukrajinke – rekla je Krantić.

Zejna sutra puni 31 godinu. Sretna je, uspješna i ispunjena, kaže nam, prisjećajući se 2008. godine kada je stigla u Aventuru. Tada je bilo teško, ostavila je porodicu i prijatelje u Ključu, međutim, sada je svjesna da se sve isplatilo.

– Radila sam, obrazovala se i prije tri godine sam počela raditi MMA. Ispočetka je bilo samo radi zabave, ali su otkrili da imam talenta i željela sam se isprobati. Prvo sam osvojila špansko prvenstvo, na evropskom sam osvojila bronzu i ove godine zlato na svjetskom. Treniram u Madridu s poznatom španskom legendom Činto Mordijo (Chinto Mordillo) i s jednom od najboljih evropskih ženskih boraca Karlom Benitez – kazala je Krantić.

Nastupa pod zastavom Španije - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Najviše joj, kako kaže, nedostaju majka i sestra, kao i otac koji je preminuo prošle godine. Uz riječi zahvalnosti “Avazu” razgovor završava rečenicom:
– Sretna i ponosna i nadam se da ću jednom moći nositi našu zastavu – poručila je ova uspješna španska reprezentativka bh. korijena.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više