Gdje je završio migrant Šemso koji je bio frizer i igrao za Krajišnik u Velikoj Kladuši

I dok je šišao i ganjao loptu, Šemso je sanjao odlazak iz BiH. I to mu se i ostvarilo u oktobru prošle godine

Dvadesetčetverogodišnji Alžirac Chemseddine Berafta na putu je da postane prvi migrant koji će, uz registraciju u Službi za poslove sa strancima, proći i kroz jednu dosta prijatniju registraciju – onu u našem nogometnom savezu – te da zaigra u “Krajišniku” iz Velike Kladuše.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Tako je glasila vijest iz oktobra 2018. godine o, kako su ga prozvali, Šemsi iz Alžira koji osim što igra nogomet je i profesionalni frizer, te je radio u jednom od salona u Velikoj Kladuši.

Zaim Beganović “Begi” je tada rekao kako se njegov život u potpunosti promijenio otkako je Šemso ušao u frizerski salon koji on sa suprugom Jasnom vodi u Velikoj Kladuši.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Od početka izbjegličke krize mnogi migranti su svraćali na šišanje kod Jasne, a Šemso, po struci frizer, ponudio se da pomogne i pokaže joj “neke moderne fazone”.

Tako je Šemso nastavio svraćati kod Jasne i Zaima, s kojima se sprijateljio i, nedugo nakon upoznavanja, prešao da živi kod njih.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Nogomet je za ovog mladog Alžirca život i jedan od glavnih razloga zašto se uputio ka Evropi. Kako je tada naveo, na osnovu sportske vize je prešao granice do Bosne i Hercegovine, a onda s drugim migrantima prešao u našu zemlju iz Srbije. Želio se domoći Francuske ili Italije, gdje bi mogao raditi ili možda živjeti od nogometa.

Šemso je, dok je boravio u Velikoj Kladuši, nastupio i za lokalni klub Krajišnik. I dok je šišao i ganjao loptu, Šemso je sanjao odlazak iz BiH. I to mu se i ostvarilo u oktobru prošle godine.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Šemso je danas u Francuskoj, tačnije u Parizu, gdje se bavi šišanjem. Nogomet više ne igra.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više