Epidemiološka situacija na području USK stabilna

Jutros je s područja Kantona na testiranje u Sarajevo poslano 42 uzorka, kazala je kantonalna ministrica zdravstva Nermina Ćemalović. Na Infektivnom odjelu nalazi se osam pacijenata, sedam je pozitivno na koronavirus, a za jednog pacijenta se čekaju rezultati testiranja, potvrdio nam je Hajrudin Havić, direktor Kantonalne bolnice.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu tokom prethodne noći završio je testiranje 416 uzoraka na koronavirus. U Sarajevu je 25 novih pozitivnih, a u Zenici sedam, potvrđeno je iz ove ustanove.

 

– S područja USK-a do sada je testirano 4.935 uzoraka. Koronavirus je potvrđen u 136 slučajeva, aktivno ih je 26 , izliječenih 100, umrlih 10, a klastera je 14.

Izvor rtvusk

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više