Danas za 12 osoba u Cazinu prestaje samoizolacija – nisu razvili simptome u proteklih 14 dana

Na području grada Cazina danas je istekla obaveza o 14-dnevnoj samoizolaciji za 12 osoba.

I dalje se za osobe kojima je istekao period 14-dnevne samoizolacije, iz Doma zdravlja Cazina, odnosno, Higijensko-epidemiološke službe izdaju rješenja o prestanku zabrane kretanja jer u toku četrnaest dana samoizolacije nisu razvili simptome bolesti karakteristične za COVID-19, te se takve osobe više ne smatraju potencijalnim izvorom zaraze, i mogu se kretati dalje u skladu sa mjerama Kriznog štaba.

Mjere koje je izdao Krizni štab Cazin u skladu sa naredbama USK-a, osobe kojima je prestala samoizolacija i dalje moraju poštovati, u cilju preventivnih mjera spriječavanja širenja korona virusa.

Pozitivno na koronavirus u ovom gradu je 11 osoba, oporavljenih 26 osoba do sad, i dva zabilježena smrtna slučaja od posljedica COVID-19 virusa.

Slušajte upute grada Cazina i ostanite kod kuće. Vodite računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice.

/ cazin.net

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više