Cikotić, Podžić, Mašović i Ujić s predstavnicima delegacije EU sutra u posjeti migrantskom kampu “Lipa”

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić te premijer USK Mustafa Ružnić također će biti dio delegacije

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić sutra će s ministrom odbrane Sifetom Podžićem, načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnikom Senadom Mašovićem, direkorom Službe za poslove sa strancima Slobodanom Ujićem, premijerom USK Mustafom Ružnićem, gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem, predstavnicima Delegacije EU i IOM-a, posjetiti lokaciju Lipa kod Bihaća, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Kako je rečeno u saopćenju dolazak delegacije i obilazak šatorskog naselja koje su postavili pripadnici Oružanih snaga BiH za smještaj migranata koji se nalaze na ovoj lokaciji planirano je oko 12 sati.

Inače, na ovom mjestu Bišćani danima protestuju, jer ne žele da se migranti koji su već izazvali niz ozbiljnih incidenata smještaju u njihovom gradu. Podsjećamo da je pokušaj premještanja određenog broja ilegalnih migranata u kasarnu Bradina također bio neuspješan jer je tamošnje stanovništvo protestovalo.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti