ČEKA NAS ČETVRTI TALAS KORONE?! Ovaj stručnjak je upravo najavio potpuno crni scenario

Taman kada smo se ponadali da ćemo ove nedelje dostići glavni vrhunac trećeg talasa, te da bi do kraja novembra broj novozaraženih trebalo da počne prvo da stagnira, a onda i da opada, sa svih strana stižu nove, znatno pesimistčnije prognoze!

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek najavio je da se u narednih sedam dana očekuje dalji skok broja zaraženih od korona virusa, a to potvrđuje svojim matematičkim prognozama i prof. Petar Kočović.

Naime, iako su prvobitna predviđanja govorila da će vrhunac trećeg talasa biti baš ovih dana, sredinom novembra, te da ćemo se zadržati u granici 300-500 zaraženih na 100.000 građana, novi podaci deluju prilično šokantno! Matematičke računice prognoziraju dalji značajan rast novozaraženih barem u narednih desetak dana, te skoro dupliranje do granice od 1.000 zaraženih na 100.000 ljudi!

U prevodu, to bi značilo da pros*ečno tokom 14 dana, prema parametrima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti, imamo na dnevnom nivou 5.000 zaraženih, dakle je da bi bilo dana kada bismo prešli i granicu od 6.000-7.000 novozaraženih za 24 sata!

“iskoristili smo sve šanse da se izvučemo. Ovo je kao da čekamo avion na aerodromu, a na ekranu stoji da kasni, pa se pojavljuje novo vreme slijetanja… Vrh je pomjeren na 9. decembar 2020. – to je Sveti Alimpije Stolpnik… Videćemo”, napisao je na FB prof. Kočović.

Srbija je juče sa 517 zaraženih na 100.000 građana ušla u pretposlednju, tamnosivu korona zonu u kojoj su države koje imaju od 500 do 1.000 zaraženih na 100.000 stanovnika, a ako se ostvare prognoze prof. Kočovića i njegovog tima, krajem meseca bismo mogli da stignemo i do crne zone! A ako vam nije dovoljno L0ŠIH vesti, po završetku trećeg talasa, očekuje nas i četvrti! Po sadašnjim proračunima, možda već sredinom februara.

– Moj petočlani tim sastavljen od matematičara i programera prati na dnevnom nivou stanje u svih 216 drzava. Koristimo Gausovu kravu (matematički model koji se bazira na radu čuvenog nemačkog matematičara i fizičara Johana Karla Fridriha Gausa) koja se pomera na dnevnom nivou. metodologija je jedinstvena, a bazira se na višestrukim talasima – objasnio je ranije za “Blic” Kočović.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više