Žena iz Cazina zaražena koronavirusom preminula u Kantonalnoj bolnici

U Bosni i Bercegovini je u posljendnja 24 sata registrovano 327 slučajeva koronavirusa, a šest osoba je preminulo, podaci su entitetskih zdravstvenih institucija.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 1.002 uzorka, od kojih je 273 pozitivno na koronavirus.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom.Do sada je testirano ukupno 135.430 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 14.921 osobe.

Na području Unsko-sanskog kantona zabljieženo je novih šest slučajeva i jedan sm*tni slučaj. Preminula je starija ženska osoba iz Cazina.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječena su 10.532 pacijenta, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 58 pacijenata. Trenutno je aktivno 3 986 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

S današnjim danom, ukupan broj sm**nih ishoda na području Federacije BiH je 403, od čega je 265 osoba muškog i 138 osoba ženskog SP0LA.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više