Veliki broj građana USK vratio se kući iz EU: U Cazinu 198 osoba u samoizolaciji

Na području grada Cazina danas je istekla obaveza o 14-dnevnoj samoizolaciji za 2 osobe.

Iz Doma zdravlja Cazina, odnosno, Higijensko-epidemiološke službe izdat će se rješenja o prestanku zabrane kretanja jer u toku četrnaest dana samoizolacije nisu razvili simptome bolesti karakteristične za COVID-19, te se takve osobe više ne smatraju potencijalnim izvorom zaraze, i mogu se kretati dalje u skladu sa mjerama Kriznog štaba.

Mjere koje je izdao Krizni štab Cazin u skladu sa naredbama USK-a, navedeni broj lica kojima je prestala samoizolacija i dalje moraju poštovati, u cilju preventivnih mjera spriječavanja širenja korona virusa.

Na području grada Cazina trenutno je u samoizolaciji 198 osoba.

Nakon najavljenih retestiranja na koronavirus, trenutno je 11 osoba zaraženo koronavirusom na području Cazina, 25 izliječenih te dva sm*tna slučaja od posljedica zaraze COVID-19.

Naredbom Federalnog štaba Civilne zaštite, a vezano za 1.maj, u periodu od tri dana (petak, subota i nedjelja) biće aktiviran policijski sat i to od 22 sata, pa do 5 sati ujutro.

Slušajte upute grada Cazina i ostanite kod kuće. Vodite računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više