Veći broj Cazinjana došao iz dijaspore tokom vikenda

Na području grada Cazina trenutno se u samoizolaciji nalazi 68 osoba, s obzirom da je tokom vikenda veći broj naših građana, njih oko 13, došao iz dijaspore nakon ublažavanja mjera, prvenstveno ukidanja karantene.

U Cazinu je potvrđeno trideset (30) slučajeva zaraze korona virusom, dva (2) sm*tna slučaja od posljedica zaraze COVID-19, i četiri izliječena.

Nove naredbe Federalnog štaba civilne zaštite

Federalni štab civilne zaštite donio je naredbu o ukidanju policijskog sata u FBiH, ali i obaveznog karantina u trajanju od 14 dana.

Također, mlađima od 18 i starijima od 65 godina se ipak omogućava kretanje u određenom periodu.

Kako je odlučeno, prihvaćen je prijedlog da se tri dana u sedmici (ponedjeljak, srijeda i petak) od 9 do 13 sati vani mogu kretati osobe starije od 65 godina.

Utorkom, četvrtkom i subotom, odluka je Federalnog štaba, dozvoljeno je kretanje za mlađe od 18 godina i to od 14 pa sve do 20 sati.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više