Poznata lista kandidata SDA za GV Cazin: Prijedlog koji je poslan iz Cazina se razlikuje u odnosu na konačnu listu?

Sredinom novembra će biti održani lokalni izbori u Bosni i Hercegovini, ukoliko situacija ne bi u posljednjim momentima donijela nešto novo, pa po drugi put pomjerila termin održavanja izbora.

Mnoge liste na području Unsko-sanskog kantona i prije potvrde od stane Centralne izborne komisije su ugledale svjetlo dana, pa su nakon saznanja o određenim imenima i kandidatima koji se nalaze na listama, građani već prognozirali određene rezultate.

Ovaj put Cazinjani će morati ponovo da računaju i prognoziraju s obzirom na korekcije koje je lista druge najjače stranke u ovom gradu doživjela u Sarajevu.

Naime, u odnosu na onaj prijedlog koji je usaglašen u Gradskoj organizaciji Cazin, na kraju samo liči na ono što je predloženo, tek pojedini kandidati su ostali na pozicijama koje su predložene, a s obzirom na pozicije, nekima je učinjena usluga, nekima ne. Tako je nosilac liste ostao na istoj poziciji, što se može smatrati nagradom, dok je primjera radi kandidat na listi broj 29., Mujo Beganović ostao na istoj poziciji, ali s obzirom na broj, upitno je da li se zadržavanje iste pozicije može smatrati nagradom ili kaznom. Prema neslužbenoj listi koja je predložena od strane GO SDA Cazin, svojevrsnu kaznu je doživio dugogodišnji vijećnik i jedan od najaktivnijih vijećnika Husnija Miskić, koji je pomjeren sa pozicije 15 na poziciju 25.

U nastavku dvije neslužbene liste, koje možete uporediti:

1 Muhamed Lepuzanović
2 Halida Majetić
4 Ernest Škriljej
3 Aida Pašić
5 Irnes Rizvić
6 emina husicic
7 Mujo Šabić
8 Elvedin Dervišević
9 Merisa Rekić
10 Mirfet Mehulić
11 Ismeta Bajrić
12 Mustafa Huskić
13 Mirsada Civić
14 Said Muharemović
15 Husnija Miskić
16 Nermina Malić
17 Asim Hadžalić
18 Azra Žunić
19 Derviš Civić
20 Jasmin Nuhić
21 Minela Arnautović
22 Husein Vilić
23 Safeta Trgić
24 Adnan Rošić
25 Halid Kapić
26 Arijana Bajrić
27 Ibrahim Redžić
28 Ferida Begić
29 Mujo Beganović
30 Ejub Mujić
31 Šemsa Redžić
32 Emsad Hasić

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više