Poznat identitet osobe čije je beživotno tijelo pronađeno u Cazinu

Beživotno tijelo muške osobe pronađeno je pored regionalnog puta u cazinskom naselju Tržac.

Tokom uviđaja Policija USK pronašla je identifikacijsku karticu migracionog centra u Makedoniji na ime 40-godišnjeg Pakistanca.

Tijelo i ovog migranta je prevezeno u bihaćku Kantonalnu bolnicu na ob*ukciju, a obaviješteno je i Tu***štvo Unsko-sanskog kantona, čime se nastavlja istraga.

Inače, od početka migrantske krize ovo je 35., a u 2020. godini deveti slučaj sm*ti koji je bio predmet istražnih radnji policije.

Na hiljade ljudi u pokretu je prodefilovalo teritorijom Unsko sanskog kantona, rutom koju su ustanovili sami prije tri godine. Bez obziraa na sve uvedene mjere, veliki broj migranata pronađe način da stignu do svog cilja koristeći razne šumske puteve.

Tako se na međuentiteskoj liniji RS i Federacije u prosjeku dnevno registruje i do 150 migranata.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više