Novozaraženi koronavirusom u Bihaću, čak sedam novih u USK!

Danas je u Bihaću održana konferencija za medije Kriznog štaba USK. Na konferenciji je bilo govora o novozaraženim osoba u posljednja 24 sata, mogućem 0TKAZIVANJU Una regate, te stanju u migrantskim centrima.

Kako je kazala direktorica Zavoda za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona Zarina Mulabdić, u posljednja 24 sata  na području Unsko-sanskog kantona zabilježeno  je sedam novih slučajeva, odnosno po dva slučaju u Bihaću, Cazinu i Bosanskoj Krupi, te jedan slučaj u Velikoj Kladuši.

Prema riječima direktorice Mulabdić, stanje u USK je stabilno, međutim ukoliko se ne budemo pridržavali preventivnih mjera kao što su držanje distance, pranje ruku i nošenje maske, situacija može ubrzano da IZMAKNE K0NT0RLI.

Što se tiče stanja u migrantskim centrima, samo u krajiškim zvaničnim IOM-ovim centrima, nalazi se 3086 migranata. Za broj migranata koji se nalaze u napuštenim, privatnim, te drugim objektima, kao i na ulicama gradova Kantona ne zna se, ali vjerovatno oko 3000, pa i više.

Neki od zaključaka koje je donijela Operativna grupa, stari i po godinu dana, ponovljeni su i danas.

Kada je riječ o ovogodišnjoj Una regati, ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović je rekla kako su pokušali riješiti određene nejasnoće i upite, između ostalog i za održavanje Una regate. Preporuka kantonalnog Kriznog štaba je da se Una regata 0TKAŽE zbog 0PASN0STI od mogućeg širenja koronavirusa

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti