Novozaraženi koronavirusom iz Cazina u teškom stanju

Osoba sa težom klin*čkom slikom koja je smještena na odjelu za INFEKTIVNE i ZARAZNE B0LESTI KB „Dr.Irfan Ljubijankić“, je pozitivna na koronavirus

Rezultati su to pristigli danas u toku dana. Ostali uzeti UZRCI su negativni. Inače na INFEKTIVN0M odjelu je smješteno još 11 osoba pozivinih na koronavirus i stabilnog su stanja.

Tokom dana na odjel je primjljena još jedna osoba, kod koje se suumnja na zarazu koronavirusom i koja ima težu 0B0STRANU up*lu pluća. I ova osoba kao i novozaraženi su povezani sa cazinskim klasterom.

Podsjećamo, u posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je registrovano ukupno 188 novozaraženih osoba. Od tog broja u Republici Srpskoj je zabilježeno 45 slučajeva, u Federaciji BiH 143 i 7 u Brčko Distriktu. U proteklom danu u BiH su se oporavile 262 osobe.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti