Novih 11 zaraženih u USK: Čak šest iz Cazina, tri osobe u teškom stanju

Od pedeset poslanih uzoraka iz USK na analizu u UKC u Sarajevo, 12 je pozitivnih.

Jedanaest je novozaraženih i to tri osobe iz Bihaća, šest iz Cazina i po jedna iz Bosanske Krupe i Velike Kladuše. Dvanaesti pozitivni uzorak je retest pacijenta iz Cazina, koji će produžiti liječenje. Trenutno su H0SPITALIZIRANA 24 pacijenta, a tri sa teškom slikom se nalaze na odjelu Intenzivne njege.

Danas su u Sarajevo poslani uzorci 45 osoba, a rezultati analize biti će poznati sutra. Iako je novi broj zaraženih koronavirusom na području USK svakodnevno prisutan u rasponu od 6 do 12 pacijenata, nema osnova za pretpostavke o NAGL0M rastu zaraze.

Razlog tome su svakako higijensko-epidemiološke mjere koje je donio krizni štab USK, a kojih se građani ipak pridržavaju.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više