NAJGORE STANJE U KRAJINI! Ministrica zdravstva USK: Imamo problem sa Sanskim Mostom i Cazinom

Od 38 uzoraka analiziranih u prethodna 24 sata, 11 je pozitivnih, s tim da su 2 retesta.

Od 9 novozaraženih, 4 pacijenta su iz Sanskog Mosta i po 1 iz Velike Kladuše, Bosanske Krupe, Bužima i Cazina. Među novozaraženim je i jedan migrant koji je bio smješten u Prihvatom migrantskom centru Bira.

Izliječena su 3 pacijenta.

Na Infektivnom odjelu Kantonalne bolnice smješteno je 25 pacijenata koji su pozitivni na koronavirus, a čije je zdravstveno stanje srednje teško i teško.

Četiri pacijenta su na respiratoru, a šest zaraženih migranata, koji su bez simptoma, nalazi se u izolatoriju Kantonalne bolnice.

– Na području Unsko-sanskog kantona imamo 121 klaster, od toga najviše u Cazinu 43 i Sanskom Mostu 24 klastera. Kao što vidite Sanski Most i Cazin su nam najveći problem jer tamo imamo najviše klastera i novozaraženih. Još jednom pozivam građane kako navedenih općina, tako i ostatka Kantona, da se pridržavaju propisanih mjera jer svjedocimo smo povećanog broja novozaraženih, a isto tako i preminulih, kazala je ministrica zdravstva Nermina Ćemalović.

Podsjećamo, u posljednja 24 sata Bosni i Hercegovini registrovano je 270 novozaraženih koronavirusom.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više