DETALJI AKCIJE U CAZINU // SIPA lišila slobode komandira PS Cazin jer je bespravno priveo osobu zbog komentara na Facebooku

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su lišili slobode komandira Policijske stanice Cazin Saida Ljubijankića.

Njemu se stavlja na teret postojanje osnova sumnje da je počinio kri**no djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti i protupravno lišavanje slobode.

“Sumnja se da je u periodu od kraja aprila do sredine juna ove godine, zbog komentara na društvenoj mreži Facebook, protuzakonito naredio raspisivanje operativne potrage i dao nalog da se slobode liši jedna oštećena osoba, iako se dežurni tu*ilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u to vrijeme očitovao da u takvom komentaru na društvenoj mreži nema elemenata kr**ičnog djela. Po nalogu osumnj**enog oštećena osoba je lišena slobode i protupravno zadržana, a dežurni tuž.ilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona nije obaviješten o razlozima i vremenu lišavanja slobode. Osumnj**eni je nakon toga nastavio protupravno postupati te uprkos direktnom nalogu dežurnog tuž.ioca, Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona protiv oštećene osobe dostavio izvještaj o počinjenom kr**ičnom djelu”, saopćeno je iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

O daljnjim radnjama i eventualnim mjerama u ovom predmetu, postupajući tžilac će odlučiti nakon što osum**ičeni bude predat i ispitan u Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti