CRN DAN ZA USK: Dvoje preminulih u posljednja 24 sata od koronavirusa

Tokom posljednja 24 sata zabilježena su dva sm*tna slučaja na području USK-a.

Pored muškarca, R0ĐEN0G 1970. godine, preminula je i pacijentica R0ĐENA 1959. godine, također iz Cazina, potvrdila je u telefonskoj izjavi za RTV USK-a ministrica zdravstva Nermina Ćemalović. Po prijemu pacijentica je bila u teškom stanju, dodaje ministrica.

Kako saznajemo od ministrice Ćemalović od Federalnog ministarstva zdravstva stiglo je Rješenje da je LAB0RAT0RIJA KANT0NALNE B0LNICE  referentna, tako da će dio testova biti analiziran u Bihaću.

Podsjećamo, jučer je na području Unsko-sanskog kantona potvrđeno sedam novozaraženih od koronavirusa.

Radi se o četiri osobe iz Cazina povezane sa poznatim klasterom, te po jedan slučaj iz Cazina, Bihaća i Sanskog Mosta. Zaražene osobe iz Sanskog Mosta i Bihaća potiču iz novih klastera otkrivenih unazad 24 sata. Trenutno se 99 osoba liječi od COVID-a, izliječena su 143 pacijenta, a sveukupno na COVID -19 dosada je pozitivno 255 osoba.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više