AMIR MURIĆ: Licemjerno je govoriti o nastavku rada industrije rashladnih aparata „Bira“

Licemjerno je građanima Bihaća i Unsko-sanskog kantona govoriti o nastavku rada Bihaćke industrije rashladnih aparata „Bira“ dd Bihać i novom upošljavanju jer je poznato da je nemoguće nakon dugogodišnjeg propadanja tog nekadašnjeg bihaćkog giganta koje propadanje je rezultat rada i menadžmenta vlasnika dd Bira Bihać a naročito Selvera Oruča i Saime Hodžić očekivati nastavak rada i proizvodnje u tom pravnom licu koje danas ima uposlenog jednog radnika.

“Ja sam izvršio građevinske radove na demontaži stare proizvodne hale u januaru i februaru 2018.godine kako bi po dogovoru sa vlasnicima dd Bira Bihać i to Selverom Oručom i Saimom Hodžić ta hala bila pogodna za iznajmljivanje kao skladišni ili drugi radni prostor za druga pravna lica.

U tom trenutku u Bihaću nije bila migranstka ruta. Kako je spor nastao povodom zaključenih ugovora o izvođenju tih radova, sud je odredio mjeru osiguranja dana 14.06.2018.godine a ista je postala pravomoćna odlukom Kanotnalnog suda u Bihaću. Postupanje rukovodstva i vlasnika dd Bira Bihać je bilo protivno određenoj sudskoj mjeri osiguranja od marta 2018. godine do danas.

Iz dd Bira Bihać odnosno od strane njihovog advokata Mithada Koče iz Sarajevo se iznose tvrdnje da ja blokiram i uništavam milionsku imovinu „Bire“ , da sprčavam nove investicije i zapošljavanje u Biri time što sam parkirao dva automobila na ulaz kako bi spirječio iznošenje imovine iz druge proizvodne hale koja se nalazi iza supermarkete Robot u Bihaću, a u kojoj se očito planira proširenje smještajnih kapaciteta za migrante, te kako bi spriječio da se imovina dd Bire Bihać koja je obuhvaćena sudskom odlukom i upisanom zabranom raspolaganja, korištenja, otuđenja u zemljišnoj knjizi dalje uništava, koristi i raspolaže istom suprotno toj mjeri osiguranja jer očito za dd Bira Bihać i njihovog sarajevskog advokata ne važe pravomoćne odluke sudova iz ovog kantona što je dokaz i objavljeni članak istih u Dnevnom avazu.

Kao građanin ovog kantona u kojem obavljam svoju registrovanu djelatnost, u kojem živim i suočavam se sa sigurnosnom krizom koja je inputirana iz Sarajeva, te kao zakonski zastupnik pravnog lica koje ima potraživanje prema dd Bira Bihać ja sam onemogućen da zaštitim svoja prava od samovlasnog postupanja rukovodstva dd Bira Bihać iz Sarajeva i spomenutih lica – vlansika, a isti imovinu dd Bire Bihać koriste radi stvaranja enormnog profita od IOM- a iznajmljivanjem smještajnih kapaciteta, koji novac ide u Sarajevo a problem ostaje nama građanima ovog grada i Kantona, kao i meni kao privredniku koji se onemogućuje u ostvarivanju svojih prava”, ističe Amir Murić.

Jel gradu Bihaću i njegovim građanima mogu se zamazati oči o novim investicijama i upošljavanju u dd Bira Bihać? Jel dd Bira Bihać i njeno rukovodstvo i pravni zastupnici iz Sarajeva mogu omalovažavati rad sudija Općinskog i Kantonalnog suda u Bihaću? Kada će se stati na kraj tiraniji iz Sarajeva?

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti