Cazin: Prvi skijaški centar – investicija u svrhu razvoja turizma

Cazinska krajina dobila je prvi skijaški centar. Investitor je ovdašnja privatna firma koja iza sebe ima 30 godina radnog iskustva u ugostiteljstvu. Namjera je na prostoru poznatog cazinskog odmarališta napraviti moderni ski-park koji će biti na usluzi ovdašnjim stanovnicima, ali i široj javnosti. Za sada je u funkciji staza za djecu, a do kraja godine radovi će biti okončani i na drugoj, većoj, stazi namijenjenoj iskusnim skijašima.
Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.
Na ideju da izgradi ski-park investitor, Muhamed Handanagić, došao je zbog, kako kaže, ljubavi prema skijanju. Kako se već 30 godina bavi ugostiteljstvom odlučio je ugodno spojiti sa korisnim.

Muhamedovu hrabru ideju da izgradi skijaški centar odmah su podržali u Gradskoj upravi. Na vrijeme su odgovorili zahtjevu kako investicija ne bi kasnila u realizaciji.
Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.
Iako je pred investitorom još puno posla i finansijskih ulaganja, on vjeruje da će ovaj projekat itekako doprinijeti ovdašnjem turizmu, te poručuje i drugim privrednicima da ulažu u razvoj ovog kraja i stvaraju pogodnu atmosferu za ostanak ljudi u svojoj zemlji.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više