Cazin: Karatisti prošle godine osvojili 169 medalja

Među sportske kolektive u Cazinu koji se s pravom mogu pohvaliti odličnim rezultatima postignutim u prošloj godini, ubraja se i Karate klub „Cazin“.

Članovi ovog kluba nastupili su na 18 domaćih i međunarodnih takmičenja, na kojima su u katama i borbama osvojili 169 medalja, od čega 33 zlatne, 42 srebrene i 94 bronzane.

Od značajnijih takmičenja izdvajaju nastup na Kantonalnom prvenstvu za mlađe uzraste u Sanskom Mostu, na kojem su osvojili tri zlatne, četiri srebrene i 10 bronzanih medalja, zatim učešće na Federalnom prvenstvu za djecu u Sarajevu, na kojem su osvojili srebrenu i bronzanu medalju, te nastup na Državnom prvenstvu u karateu za djecu uzrasta od 9 do 13 godina u Banjoj Luci, gdje su postali vlasnici dvije bronzane medalje.

[Copy]

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više