Reakcija Kluba vijećnika Naroda i Pravde Bužim na saopćenja SDA Bužim: Razumijemo vašu nemoć

U oštroj reakciji Kluba vijećnika Naroda i Pravde u Općinskom vijeću općine Bužim, a koju su uputili zbog, kako navode, učestalih saopćenja bužimske SDA, stoji sljedeće:

Mi u potpunosti razumijemo vašu nemoć, nesnalaženje u opozicionom djelovanju, ali vas moramo podsjetiti da ste vi oni koji su bili protiv donošenja odluka o općem interesu za nastavak izgradnje bužimske zaobilaznice, a na kojoj svake izborne godine pokušavate dobiti izbore.
Kada već govorite o izgradnji puteva pozivamo Općinskog načelnika da utroši doznačena sredstva sa nivoa Kantona (oko 300.000 KM), a koja su operativna i namjenski predviđena za pojedine putne pravce. Bužimsku zaobilaznicu su gradili i drugi, nemojte očekivati da se neko čudi što samo radite svoj posao, jer izgradnju iste je obećavala SDA svakog 15. augusta poslije rata, vrijeme je da se konačno završi.
Ukoliko je nekome nejasno kako se grade putevi, neka se provozaju od Bužima, preko Kojnodora do Cazina, sve će mu biti jasno, jer je u istu aktuelna uprava kantonalnih cesta uložila više nego SDA u proteklih 20 godina, odnosno, sa ovogodišnjim ulaganjem će biti uloženo preko 3,5 miliona konvertibilnih maraka.
Vezano za napade na vijećnika Rifeta Šahinovića, pozivamo vas da iste navode prijavite nadležnim institucijama. Ali, morate shvatiti da u politici ima onih koji imaju svoj stav i principe za koje se bore, kojima je interese lokalne zajednice ispred ličnog i stranačkog interesa, te da ih neće zastrašiti pojedinci koji su privremeno u SDA, a isti su poznati kao zastupnici ličnih interesa, čija je cijena oko mijenjanja političkih dresova davno utvrđena i poznata.
Politički je bezobrazno da predavanja o SDA i zaslugama boraca pričaju oni koji su radili sve da ti isti borci ne dobiju mandat u Općinskom vijeću. Pozivamo vas koji ste rušili SDA da osvježite pamćenje i priznate da SDA u koju su vas za ruku doveli neki ljudi, nije s vama počela, ali već sad je izvjesno da će s vama završiti kao nebitan politički faktor na području Bužima.
Oko pečata i nepriznavanja izbora sekretara Općinskog vijeća općine Bužim govore inspekcijski nalazi, rješenja o kažnjavanju, tako da je vama, gospodo iz SDA najbolje da šutite, ali vas pozivamo da građanima javno objavite nalaze i rješenja nadležnih institucija. Na kraju ćete sve priznati kao što ste priznali da ste ukrali pečat institucije, pa ga, eto slučajno, pronašli nakon nekoliko mjeseci.
S ponosom ističemo da smo članovi Naroda i Pravde, jer za razliku od vas se ne prodajemo za pozicije u vlasti, nismo u presudnim momentima izdali porodice poginulih boraca, šehida ako Bog da, ratne vojne invalide, demobilisane borce i naše zlatne ljiljane, a koje ste vi bili prodali da bi vaš nezavisni vijećnik, a sada „veliki“ SDA-ovac Admir Begović, bio ministar u Vladi USK-a, zajedno sa ministrima Fikreta Abdića. Toliko o priči o vašem patriotizmu i dušebrižništvu za borce, vojne invalide i Zlatne ljiljane.

/Klub vijećnika Naroda i Pravda u OV Bužim

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više