ISTRAGA U TOKU // Pokušaj iznude u Bužimu: Putem SMS poruke tražili novac

Policijskoj stanici Bužim, jučer je u 14:30 prijavljen slučaj pokušaja iznude, piše portal uskinfo.ba.

Naime, kako navodi isti izvor, osoba rođena 1959. godine iz Bužima, prijavila je da je dobila SMS poruku u kojoj se navodi da mora dostaviti novac na određenu lokaciju.

U poruci je između ostalog izrečena i indirektna prijetnja, odnosno napisano je kako osoba kojoj je upućena poruka ima lijepo auto, kuću, porodicu.

Iako nije direktno navedeno, iz MUP-a tvrde kako se radi o prijetnjama prema porodici i imovini osobe koja je prijavila slučaj.

Tužilac je ovo okarakterisao kao kri**čno djelo Iznuda, odnosno pokušaj iznude, budući da je slučaj prijavljen i da novac nije odnesen na adresu.

Istraga je u toku, a iz MUP-a USK-a su potvrdili kako broj sa kojeg je stigla SMS poruka, nije registriran kod operatera u BiH, odnosno, broj je iz neke od zemalja u susjedstvu, navodi uskinfo.ba.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti