Novi veliki broj novozaraženih u Bihaću, preminuo 49-godišnji muškarac

U protekla 24 sata testirana 94 uzorka, a koronavirus je potvrđen kod 24 osobe. Testiranja su vršena u UKC-u u Sarajevu, Kantonalnoj bolnici u Bihaću, te Poli*linici „Muminović”.

Najviše novozaraženih, ukupno 11, je u Bihaću, potom u Bosanskoj Krupi i Cazinu po četiri novozaražena slučaja, Bužimu dva. U Ključu, Sanskom Mostu i Velikoj Kladuši evidentirana je po jedna novozaražena osoba.

Na Infektivnom odjelu H0SPITALIZIRAN0 je 65 pacijenata, od toga 60 pozitivnih, pet čeka rezultate i šest pacijenata na respiratoru.

Iz Doma zdravlja Ključ prijavljeno je da je preminula muška osoba, R0ĐENA 1971. godine.

U protekla 24 sata izliječena su 24 pacijenta.

Koronavirus je aktivan kod 610 stanovnika i kod tri migranta.

Od početka pandemije u USK koronavirus je otkriven kod 2.036 osoba. Izliječen je 1.291 pacijent, a 133, uslijed kmoplikacija izazvanih koronavirusom, su preminula.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više