Budžet, kapitalni projekti i stabilnost: Grad Cazin presložio strateške planove za novi investicioni ciklus

Nametnute restrikcije i zabrane koje je uzrokovala pandemija koronavirusa stopirale su veći dio privrednih aktivnosti uključujući i kolektivnu i individualnu gradnju…

Pandemija koronavirusa zaustavila je te drastično promijenila životnu svakodnevnicu u svim sferama društva. Dok se zdravstvena slika stanovništva popravlja sada izlaze na vidjelo posljedice ponajviše na ekonomiju.

Zbog pada privredne aktivnosti smanjuju se i budžeti što će se odraziti i na realizaciju javnih projekata koji su bili planirani prije proglašenja same pandemije. Upravo to je jedno od pitanja, zajedničko apsolutnoj većini lokalnih samouprava u BiH, jer se u njemu nalazi temeljni zamajac bržeg razvoja.

U Gradu Cazinu revidirali su planove za ovu godinu a sve u cilju nesmetanog funkcionisanja javnog sektora i implementacije strateških investicija.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više