Zaraženi Krajišnik javio se u program: Mislio sam da je sve ovo izmišljeno….(VIDEO)

Riječ je o mlađem muškarcu koji je svakodnevno putovao iz Bosanskog Petrovca za Drinić u autobusu sa 20 do 30 ljudi, što je izazvalo zabrinutost u ovome gradiću, pa će se danas uzimati brisevi porodice zaraženog i svih onih sa kojima je zaraženi bio u kontaktu.

Po objavi ove vijesti, ekipa Radija Bosanski Petrovac stupila je u kontakt sa zaraženim Rankom Selakovićem, prilikom čega je govorio kako se osjeća, koje simptome je imao, te s kim je bio u kontaktu… Kako je kazao, malaksalost je počeo osjećati od četvrtka, kada je došao s posla. U petak navečer dobio je temperaturu, a u nedjelju se javio ljekaru u Drinić, gdje su ga odvukla dvojica kolega. Potom je sanitetom upućen za Banja Luku.

“Iskren da budem, nisam nosio rukavice, jesam masku”, odgovorio je na pitanje novinarke o prijevozu do lokalnog doma zdravlja, kazavši da su kolege koje su ga vozile imale zaštitnu opremu. Upitan da li je imao dosta kontakata, rekao je da je radio u šumariji u Driniću, te da je svakodnevno putovao autobusom u kome je bilo trideset ljudi. Kako je rekao članovi njegove porodice nemaju nikakve simptome bolesti.

Upitan za zdravstveno stanje, kazao je da jutros nije bio najbolje, da je imao napad gušenja, povišenu temperaturu, ali da se sada dobro osjeća. “Nisam se nadao da mene ovo može snaći. Ja sam prvi bio protiv ovoga, govorio sam: “Kakva maska, kave rukavice”…, mislio sam da je sve izmišljeno, ali vidio sam sada da nije. Ali, sad je kasno. Da je izmišljeno, ne bih bio ovdje gdje sam sada”, kazao je Selaković.

Njegovu izjavu poslušajte u nastavku:

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti