Migranti blokirali cestu u Krajini: Kolona vozila kod Bosanske Otoke (FOTO)

Na području Unsko-sanskog kantona nalazi se preko 7.000 migranata, od toga je 3.500 u kampovima, dok se skoro 4.000 migranata slobodno šeta krajiškim gradovima.

Nedavno su građani Velike Kladuše, nezadovoljni odonosm vlasti, blokirali saobraćajnice, odnosno ulaze u ovu općinu kako bi na taj način zaustavili bahate prevoznike da dovoze nove migrante u ovu općinu.

Blokade saobraćajnica, rezultirale su sjednicom Operativne grupe USK za NADZ0R MIGRANTSKE KRIZE na kojoj je usvojen set mjera, a neke od mjera su zab*ana prevoza migranata unutra Unsko-sanskog kantona, te postavljanje policijskih punktova na ulaze u Kanton.

Upravo ove mjere su stvorile određene PR0BLEME jer je trenutno na policijskim punktovima, odnosno ulazima u Unsko-sanski kanton veći broj migranata koji su svoje nezadovoljstvo izrazili blokiranjem saobraćajnice u mjestu Bosanska Otoka.

Fotografija Cenzura.ba.

Fotografija Cenzura.ba.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više