Bosanska Krupa u B0RBI protiv koronavirusa: Za svakog radnika iz firmi kojima je bio zabranjen rad po 800 KM

Bosanska Krupa će dodijeliti 800 KM po svakom radniku kao refundaciju za platu tokom stanja prirodne nesreće proglašene zbog pandemije koronavirusa, saopćeno je iz ove lokalne zajednice.

Pozvali su male prvirednike, pravna i fiz*čka lica, kojima je bio zabranjen rad i koji nisu dobili pomoć višeg nivoa vlasti, da se prijave za dodjelu nepovratnih sredstava kao refundacija za isplaćene plate za period od 18. marta do 12. maja. Po svakom radniku će biti isplaćeno 800 KM.

Prijaviti se mogu svi koji su izmirili obaveze prema Općini Bosanska Krupa zaključno sa 31. decembrom 2019, a koji kod Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine imaju prijavljene zaposlene za period 18. mart – 12. maj 2020. godine, te koji nisu ostvarili pravo na sredstva iz budžeta Unsko-sanskog kantona za isplatu dijela plaća za mart i april tekuće godine.

Poručili su da se ovo pravo ne može ostvariti za uposlene kojima je istekao ugovor o radu ili koji su sporazumno pre*inuli RADNI 0DN0S  ili koji više ne rade kod poslodavca u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, kao ni pravna i fiz*čka lica koja su ostvarila pravo na novčanu podršku sa višeg nivoa vlasti.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti