Bos. Petrovac // Posjeta ministra unutrašnjih poslova USK-a: Smjestiti institucije pod jedan krov i poboljšati usluge građanima (FOTO)

Jučer je načelnik Općine Bos. Petrovac Dejan Prošić u svom Kabinetu ugostio je ministra unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermina Kljajića, komandira PS, Nermina Mahmutspahića, te predstavnike Odsjeka za administraciju iz naše Opštine i Bihaća.

Tema sastanka je bila kako poboljšati uslove rada policijskih službenika i Odsjeka za administraciju Bosanski Petrovac. Glavni cilj je prioritet da se te institucije smjeste u centar same Opštine, pod jednim krovom, kako bi se poboljšala sama usluga građanima.

U drugom dijelu sastanka učesnici su obavili i terensku posjetu predloženih lokacija za smještaj ovih institucija. Dakle, delegacija je obišla nekadašnju zgradu SDK, Trgovinskog magazina, te opštinsko zemljište u blizini novoizgrađenih zgrada za socijalno stanovanje.

Nakon obilaska gore pomenutih lokacija, zaključak je da će se najvjerovatnije ići u pravcu dodjeljivanja zemljišta od strane Opštine, nakon čega će se krenuti u izradu projektne dokumentacije i prema riječima ministra Kljajića, već u 2020. godini da se krene u izgradnju objekta za Policijsku stanicu i Odsjek za administraciju Bosanski Petrovac.

Načelnik Prošić se zahvalio ministru jer je posjetio našu lokalnu zajednicu, te je obećao zajedničku saradnju, u skladu sa svojim mogućnostima, a sve u cilju da se riješi taj gorući problem uposlenika PS Bosanski Petrovac.Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više