BORBA ZA BIRU // EU zaprijetila Ružniću i Vladi USK, čeka se Odluka Radončića da policija USK izmjesti migrante iz BIRE

Johann Sattler i Europska unija pisali su Radončić Fahrudinu, ministru sigurnosti BiH i premijeru Unsko – sanskog kantona, Ružnić Mustafi zbog migranata.

Portal USN.ba je u posjedu dokumenta koji dokazuje kako Johann Sattler, specijalni predstavnik Evropske unije u BiH, nije zadovoljan načinom i općenito prebacivanjem migranata u novoizgrađeni kamp Lipa kod Bihaća.

Istovremeno, premijer Ružnić traži od ministra sigurnosti Radončića da izmijeni Odluku o formiranju privremenih centara u kojima je BIRA označena kao jedan od centara.

Nakon što je Operativna grupa za upravljanje migracijama donijela zaključke koji se odnose na izmještanje maloljetnih migranata sa područja Unsko-sanskog kantona, te drugih mjera i radnji, uslijedilo je pismo ambasadora EU.


.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više