Bljesak.info demantirao objave koje diskreditiraju Bunić Agana

Proteklog mjeseca, mnogobrojni portali su objavili priloge vezane za afe*u oko Bunić Agana, koji je tada bio na poziciji predsjednika Skupštine USK.

Niz medijskih natpisa, prenošenja istih, uveliko je uticao na stav zastupnika u Skupštini USK, a 16 njih je donijelo odluku da Bunić više ne obnaša poziciju predsjedavajućeg Skupštine USK, iako takvu odluku nije donio Klub Bošnjaka čiji je on prijedlog za tu poziciju.

Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Međutim, medijski natpisi, donijeli su ogromnu štetu, a nakon mjesec dana, počeli su i demantiji takvih navoda. Tako je jedan demantij objavio i portal bljesak.info, kojeg prenosimo u cjelosti:

Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Sanil Hasić, odvjetnik i punomoćnik Agana Bunića, bivšeg predsjednika Skupštine Unsko-sanskog kantona i bivšeg člana Saveza za bolju budućnost, obratio se redakciji portala Bljesak.info, a povodom teksta našeg kolumniste Emira Imamovića pod naslovom ”Aganalije: Pervertitov vodič kroz BiH”, te naveo kako je tom tekstu iznešen niz klevetničkih i neistinitih tvrdnji, te insinuacija u cilju diskreditiranja gospodina Bunića. Odvjetnik Hasić, također, navodi i da je u spomenutom tekstu izvršena višestruka povreda Kodeksa za tisak i online medije BiH, te zahtijeva javno demantiranje navoda o kojima govori.

Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.Fotografija Stranicaa.

Redakcija portala Bljesak.info koristi priliku i javno demantira sve navode koji su, prema gospodinu Hasiću, klevetnički i diskreditirajuće upućeni njegovom klijentu, Aganu Buniću, bivšem predsjedniku Skupštine Unsko-sanskog kantona i bivšem članu Saveza za bolju budućnost.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više