Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić izabran je za delegata Generalne skupštine NALAS-a

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić izabran je danas ispred Saveza općina i gradova F BiH za delegata Generalne skupštine NALAS-a – Mreže asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope.

Zbog pandemije COV-19 16. Generalna skupština NALAS-a održava se u Moldaviji a događaj se održava putem interneta, a okupila je preko 300 gradonačelnika i osoblja lokalne uprave i radi razmjene pitanja o lokalnoj demokratiji, europskim integracijama Jugoistočne Europe i održivom lokalnom ekonomskom razvoju kao kamenu oporavka nakon COV-19.

„Prije godinu dana našli smo se u situaciji bez presedana koja još nije gotova. Niko od nas nije imao iskustva niti je bio spreman koristiti rješenja za suočavanje s izazovima, učili smo na svojim greškama i to i dalje radimo. Ali to nas ne bi trebalo obeshrabriti, već naprotiv, trebalo bi nam dati poticaj za nove ideje i mogućnosti. Zaista, moramo preispitati način na koji postižemo svoje ciljeve, ali ne i odustati od njih “ , kazao je Emanuil Manolov, predsjednik NALAS-a.

Gradonačelnik Fazlić naglasio je važnost učešća u jednoj ovako velikoj mreži lokalnih vlasti koji imaju iste ili slične probleme s kojima se susreće Grad Bihać, a jedan od njih je opravak nakon pandemije i ilegalne migracije.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti