(VIDEO) Održana sjednica Vlade USK: Odobreno 30 hiljada KM za Vučjak u Bihaću

Vlada Unsko-sanskog kantona dostaviće sredstva Crvenom krstu, da bi se pravovremeno uredio kamp na lokaciji Vučjak za prihvat migranata. Takva odluka donesena je na današnjoj sjednici Kantonalne vlade.

Ukupno 30 hiljada konvertibilnih maraka biće doznačeno Crvenom krstu Grada Bihaća. Riječ je o interventnim sredstvima, a postavka šatora trebalo bi da krene već tokom dana, nakon čega će početi i prebacivanje migranata iz središta grada.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić rekao je da se radi o mjerama koje su morale biti poduzete zbog očuvanja stanja sigurnosti na tom području.

“Mi nećemo odustati bez obzira na sve poruke i opstrukcije koje dolaze i od strane Evropske komisije”, rekao je Kljajić.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više