SIPA U BIHAĆU! Jedna osoba lišena slobode

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Bihaća slobode lišili jednu osobu zbog postojanja osnova sum*nje da je počinila kri*ično djelo „MEĐUNARODNA TRG0VINA LJUDIMA“, iz člana 186. stava (2) Kr***čnog zakona BiH.

Policijski službenici SIPA-e, zajedno s Tuži***vom BiH, uz podršku Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, i u saradnji s drugim domaćim i međunarodnim partnerskim agencijama, nastavljaju aktivnosti B0RBE PR0TIV TRG0VINE LJUDIMA.

Podsjećamo, na području Unsko-sanskog kantona boravi oko 8.000 migranata, a najveći dio boravi na ulicama, napuštenim objektima, improviziranim kampovima. S druge strane, prihvatni centri Bira i Miral nisu zatvoreni iako su krajiške vlasti obećali zatvaranje istih, a Međunarodna organizacija IOM ne dozvoljava proširenje kampa Lipa.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više