Protestna šetnja u Bihaću (FOTO)

Kako je jučer na konferenciji za novinare i najavljeno, Regionalni odbor Platforme za PR0GRES u Bihaću nakon Sarajeva, Mostara i Tuzle, 0RGANZIRA0 je mirnu protestnu šetnju od Fethija džamije do gradskoga trga na kojem je građanima o zahtjevima za rješavanje egzistencijalnih PR0BLEMA bh. društva i Krajine govorio Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme i predstavnici regionalnog odbora.

Sa skupa „Dosta je bilo šutnje“, je poručeno kako BiH i njeni građani zaslužuju puno bolje. Kao imperativ naglašeno je da se mora stati u kraj K0RUPCIJI, a na izborima birati i izabrati poštene i stručne ljude.

Danas upriličenoj mirnoj protestnoj šetnji podršku je dao i premijer USK-a Mustafa Ružnić, posebno zahtjevu za rješavanje migrantske krize.

Ovom prilikom ukazano je i na neravnopravan odnosa državnih institucija prema Krajini kojoj je potrebna ekonomska pomoć kako bi se ravnomjerno razvijala kao i druga područja Bosne i Hercegovine. Pomoć države Krajišnici traže i u rješavanju i odlučnom reagovanju u odnosu na izgradnju 0DLAGALIŠTA RADI0AKTIVN0G 0TPADA na TRG0VSK0J G0RI u susjednoj RH. I to, podsjetimo, na svega nekoliko kilometara od rijeke Une.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više