Pogledajte šta Hrvatska radi na Plješevici kako bi zaustavili ulazak migranata u ovu zemlju

Dio Plješevice iznad Baljevca odnosno aerodroma Željava vidno je ogoljen. Šumu na ovom području posljednjih dana sij*eku radnici Hrvatskih šuma kako bi, pretpostavlja se, imali bolji nadzor nad državnom granicom te lakše spriječili prelaske.

Osim već u više navrata spomenutih 12 migranata, koji su umalo nesretno okončali svoje živote, pripadnici Državne granične policije sinoć su spriječili veliku grupu migranata u pokušaju prelaska državne granice sa Hrvatskom.

Radi se o državljanima Pakistana i Avganistana. Istovremeno, preduzeće „Hrvatske šume“ posljednjih dana sje*čom šume u pograničnom području na Plješevici priprema teren za bolju kontrolu i čuvanje granice sa BiH. Na pitanje jesu li u tom poslu nez*konito ušli na teritoriju BiH, dužan odgovor očekujemo od nadležnih.

Inače, kako doznajemo, planirana je sj*eča u dužini od osam kilometara duž granice sa BiH. Angažmanu “Hrvatskih šuma” usprotivila se bh. strana tvrdeći da se radovi odvijaju dijelom na teritoriji BiH, što je i izneseno na sastanku dvije strane, prije tri dana.

ANTIMIGRANTSKI EHO NA GRANICI: PREDUZEĆE HRVATSKE ŠUME U PLJEŠEVICI PLANSKI SIJEČE POGRANIČNU ŠUMU

 

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više