Novih devet zaraženih u USK, sve više zaraženih u Bihaću!

U protekla 24 sata u USK-a registrirano je 9 novih slučajeva, pozitivnih na koronavirus, dok je tokom vikenda prisutnost oboljenja Covid – 19, zabilježena i kod dva migranta, i to po jedan u privremenim prihvatnim centrima Lipa i Bira.

U Bihaću je zaraženo novih 5 osoba, u Cazinu dva i po jedan u Bužimu i Sanskom Mostu. Prema trenutnim potvrđenim informacijama, ukupno aktivnih na COVID – 19 u USK je njih 200. Do danas je, inače, testirano 8 416 osoba, od kojih je 733-je bilo pozitivno. Posljednjih nekoliko dana imao povećam broj novozaraženih u Bihaću, kazali su u Ministarstvu zdravstva USK.

Trenutna statistika govori da je 491 osoba izliječena, dok su 34 osobe preminule.

Podsjećamo, u protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini je registrovano 169 slučajeva koronavirusa, a devet osoba je preminulo, potvrđeno je u entitetskim zdravstvenim institucijama entiteta i Brčko distrikta.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više