Narod i Pravda Bihać: Turistička zajednica Grada Bihaća bez kormilara otplovila u privatne vode; Ramić Sej podržao savez SDA-PoMAK

Redakciji portala USN.ba je pristiglo saopćenje za javnost Narod i Pravda Bihać, koje prenosimo u cjelosti:

Danas je na sjednici Gradskog vijeća na Dnevnom redu bio Izvještaj o radu i finansijski izvještaj TZ Grada Bihaća, na istoj su vijećnici Nezavisnog kluba Narod i Pravda ukazali na problematiku neimenovanja direktora Turističke zajednice, s obzirom da vijećnik Armin Amidžić skoro dvije godine obnaša ovu funkciju kao vršilac dužnosti. Pored toga što je zakonski upitno ovakvo dugoročno obavljanje pozicije dirketora kao VD, veliki problem su uslovi za poziciju direktora koje vijećnik Amidžić ne ispunjava.

Tako možemo reći da je Turistička zajednica Grada Bihaća dvije godine bez kormilara i potpuno je očekivano da neko ko ne posjeduje potrebne uslove za upravljanje Turističkom zajednicom “odveze” taj društveni brod u privatne vode.

Svim Bišćankama i Bišćanima je ovaj izvještaj dostupan na internet stranici Grada Bihaća i kada bilo ko pogleda ovaj izvještaj vidjet će svu nesposobnost direktora i onih koji ga podržavaju. Svu bahatost i neznanje pokazao je i vijećnik/direktor Amidžić koji je glasao za vlastiti izvještaj, što je u sukobu interesa, ali na njegovu sreću njegov glas nije bio presudan jer se koaliciji PoMAK-SDA pridružio i Sej Ramić glasajući za isti.

Želimo se osvrnuti i na rad novoimenovanog predsjedavajućeg, a nakon kršenja Statuta kada je dotični imenovan, prekršeni su i svi propisi kada je riječ o dostavljanju materijala za ovu sjednicu. Od SDA smo i očekivali ovakvo ponašanje, ali od sada već bivših kolega iz PoMAKA, nismo mogli očekivati da će se tako brzo prilagoditi SDA načinima i metodama, a da neće biti složni kada je riječ o obećanim projektima famoznog plana “10 za Bihać”.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više