MUP USK POVODOM P0ŽARA U BIHAĆU: “Ne znamo ko je odgovoran”

Građani Bihaća su uznemireni jer se dogodilo više P0ŽARA, a policija ne isključuje mogućnost da su P0DMETNUTI.

Prvi P0ŽAR zabilježen je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima u naselju Luke, nadomak Bihaća, gdje je vat*ra zahvatila unutrašnjost jedne kuće pa su intervenisali bihaćki VATR0GASCI i u kratkom roku uspjeli staviti P0ŽAR pod kontrolu. Tom prilikom pričinjena je veća materijalna šteta, a vjeruje se da su P0ŽAR izazvali migranti, za koje mještani tvrde da su boravili u objektu, nakon što su PR0VALILI unutra.

“Poslije toga, tokom noći, zabilježene su još četiri dojave o P0ŽARIMA , pa je tako u naselju Hatinac G0RI0 automobil, a na lokalitetu Plandište jedna napuštena kuća. Također, u naselju Harmani G0RIL0 je ogrevno drvo naslagano između zgrada, a potom je ponovo bila dojava o P0ŽARU na jednoj kući, također u naselju Luke”, kazao je Ale Šiljdedić, portparol Uprave policije MUP-a USK.

Prema njegovim riječima, VATR0GASCI su u svim slučajevima uspješno intervenisali, ali je indikativno da se pet P0ŽARA dogodilo u manje od 24 sata na području Bihaća.

“Istraga o svim slučajevima je u toku i ne možemo isključiti mogućnost da su P0ŽARI podmetnuti, ali je ni potvrditi. Ukoliko građani imaju bilo kakve informacije o ovim događajima, pozivamo ih da ih dostave policiji”, istakao je Šiljdedić.

Iako veliki broj građana na društvenim mrežama za požare okr*vljuje migrante, u policiji ističu kako te informacije ne mogu potvrditi, ali ni demantovati sve dok se ne okonča istraga.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više