MUP USK akciji “Bure” zaplijenio 50 KIL0GRAMA DR0GE! (FOTO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) su u opsežnoj akciji kodnog naziva “Bure” lišili slobode 13 osoba za NE0VLAŠTENU PR0IZV0DNJU I STAVLJANJE U PR0MET 0P0JNIH DR0GA, saopćeno je iz MUP-a USK.

Zaplijenjeno je 50 kilograma ma**huane, veći iznos novca za koji se pretpostavlja da je pribavljen prodajom NARK0TIČKIH sredstava, tri putnička vozila, veliki broj mobilnih telefona i kartica, te oprema za distribuiranje i konzumiranje DR0GA.

– Izvršeni su pretresi na 20 lokacija u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši. Slobode je lišeno osam lica iz Bihaća, jedno iz Cazina, te četiri osobe iz Velike Kladuše. Vrijednost zaplijenjene DR0GE u uličnoj prodaji je oko 500.000 KM. Kodni naziv ‘Bure’ je određen s obzirom da je svim aktivnostima prethodio pronalazak bureta u kojem je bilo 18 paketa ma**huane i određeni iznos novca, izjavila je načelnica policije USK-a Snježana Galić.

Komesar Policije Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić naglasio je kako je ovo uspješan epilog samo prvog dijela akcije, koja je usmjerena na suz**janje proizvodnje i distribuiranja NARK0TIČKIH sredstava u ovom dijelu BiH.

-Najvažnije je da smo uspješno završili prvi dio akcije, odnosno da je višemjesečna akcija besprijekorno provedena u potpunoj tajnosti. Još jednom smo dokazali kako se možemo nositi sa svim izazovima, jer smo uporedo imali nekontrolirani priliv migranata i povećani obim posla zbog pandemije koronavirusa. Nastavljamo sa planiranim 0PERATIVNIM AKTIVN0STIMA i provjerom određenih indicija i informacija s terena – dodao je policijski komesar Koričić.

Zaplijenjena marihuana

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više