LOŠI REZULTATI // Predsjedništvo SDP BiH uvelo povjereništvo u KO SDP USK i GO SDP Bihać: Kulenović Fatka i Habibija Adnan preuzimaju kormilo

U nedjelju je održana sjednica Predsjedništva SDP, na kojoj su se razmatrali ostvareni rezultati na proteklim lokalnim izborima.

Kako je predsjednik Nermin Nikšić najavio, nove snage i nova rukovodstva će biti tamo gdje su ostvareni slabiji rezultati, a tada je naveo i Bihać kao jednu od organizacija koja će da doživi značajne promjene.

Dosadašnji predsjednik KO SDP USK, Hajrudin Havić više neće obnašati tu funkciju s obzirom da je i u Kantonalnom odboru SDP USK uvedeno povjereništvo na čijem čelu se nalazi trenutna predsjednica Kluba zastupnika u Skupštini USK, Fatka Kulenović.

Portal USN.ba je pisao o načinu kreiranja liste za protekle lokalne izbore, kada su preko noći sa liste doslovno pometeni tadašnji predsjednik Kluba vijećnika SDP u Gradskom vijeću Bihać, Adnan Habibija, predsjednica Kluba zastupnika SDP u Skupštini USK Kulenović Fatka, Anita Redžić predsjednica Foruma žena SDP Bihać, Admir Čavkić podpredsjednik SDP Bihać, te Amir Korčić poznati aktivista i član SDP Bihać i predsjednik Foruma mladih SDP Bihać. Tim činom SDP u Bihaću je očigledno postao sve osim onog što je osnovno u djelovanju ove, ali i ostali političkih stranaka, a to je demokratsko lice stranke.

Tada je izborni štab na čelu sa Havić Hajrudinom, predsjednikom štaba i ministrom finansija USK Vedranom Pršom, izbrisao su ono jedino što u narodu vrijedilo u ovoj stranci, a to su pokazali stranački izbori, ali i izbori na kojima su imali učešće svi akteri ove priče. Ovakva odmazda prema dokazanim kadrovima neke stranke, nije zabilježena na ovim područjima gdje su uglavnom nezadovoljnici napuštali određene stranke, a Krajina je poznata po tome.

Takav požar su pokušali ugasiti novim akvizicijama na listi u čemu su djelimično i uspjeli (Sulejman Kulenović i Emir MUjadžić op.a.). Međutim, sav (ne)uspjeh i stanje u SDP Bihać je jasno oslikan u kandidatu za gradonačelnika Grada Bihaća, Havić Hajrudinom, koji je izgubio 3.500 glasova u odnosu na prije četiri godine, koji je imao manje glasova nego lista SDP, kao i Zulić Alen, predsjednik GO SDP BIhać i nosilac liste koji nije ponio listu i ostvario najkvalitetniji rezultat na ovoj listi.

To je bilo i više nego dovoljno za predsjedništvo SDP donese odluku da raspusti Kantonalnu organizaciju SDP Unsko-sanskog kantona i Gradsku organizaciju SDP Bihać.

Pored Adnana Habibija koji je predsjednik povjereništva za GO SDP Bihać, u povjereništvo su imenovani Amir Korčić, Albin Muslić, Emir Tatlić, Anita Redžić, Džemal Kurić, Adis Šušnjar, Emir Mujadžić i Rusmira Konjević.

Povjereništva su zadužena da provedu sve potrebne aktivnosti za pripremu i održavanje izbora u organizacijama, kao i konstituisanje svih drugih organa organizacija, interesno – političkih oblika organizovanja, u roku od 120 dana od dana usvajanja Odluke. Prema Statutu SDP BiH, ovu Odluku predsjedništva formalno treba potvrditi i Glavni odbor SDP BiH.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više

Pravila privatnosti