KORONA SE ŠIRI U KRAJIŠKOM ŠKOLSTVU: Tri učenika i osam uposlenika zaraženo koronavirusom

Unsko-sanski kanton u posljednje vrijeme svakodnevno bilježi veliki broj novozaraženih koronavirusom.

Trenutno Bihać, Cazin i Bosanska Krupa imaju najveći broj klastera, ali ni u drugim dijelovima Kantona nije značajno bolja situacija. Pa je tako u posljednja 24 sata registrirano 9 novih slučajeva, 7 osoba iz Bihaća i po jedna iz Cazina i Velike Kladuše.

Na Infektivnom odjelu trenutno je smješteno 29 pacijenata, od kojih je 27 pozitivno, a za dva se čekaju rezultati.

Hladnije vrijeme, duži boravak u zatvorenim prostorijama, početak školske godine, ali i sve manji broj osoba koji poštuju propisane epidemiološke mjere, ne obečavaju poboljšanje situacije.

Da je koronavirus ušao u svaki segment društva, dokazuje to i broj novozaraženih u obrazovanju. Naime, kako su kazali u Ministarstvu obrazovanja USK, broj novozaraženih se povećava, ali situacija nije alarmantna.

– Tri učenika i osam uposlenih u obrazovanju zaraženi su koronavirusom. Od Kriznog štaba USK dobili smo upute koje sprovodimo ukoliko se pojave simptomi kako kod učenika, tako i kod uposlenih. Naime, ukoliko je učenik zaražen, istog izolujemo u odvojenu prostoriju, te pozovemo roditelje i higijensko-epidemiološku službu. Također, slična je procedura i sa uposlenima koji razviju simptome koronavirusa, kazali su u Ministarstvu obrazovanja USK.

Podsjećamo, proteklih deset dana na području Unsko-sanskog kantona zabilježeno je preko 150 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Comments are closed.

U skladu s novom europskom regulativom, USN je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. (Cookies) Kolačiće upotrebljavamo kako bismo vam omogućili korištenje naše online usluge, što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala, prikaz reklamnih sadržaja i ostale funkcionalnosti koje inače ne bismo mogli pružati. Daljnjim korištenjem portala, suglasni ste s korištenjem kolačića. PrihvatiPročitaj više